Doprava ZADARMO nad 60 EUR pri platbe VOPRED.

Čím sa pracovné oblečenie odlišuje od voľnočasového

V súčasnosti sa hranice medzi pracovným a voľnočasovým oblečením čoraz viac stierajú. Moderné pracovné odevy na prvý pohľad vyzerajú ako voľnočasové. Boli však navrhnuté tak, aby poskytovali nielen maximálnu funkčnosť a ochranu, ale aj komfort a pohodlie. Pozrime sa preto, čím sa v skutočnosti pracovné oblečenie od toho voľnočasového odlišuje.

Pracovné oblečenie musí vydržať náročné podmienky a poskytovať potrebnú ochranu

Jednou z hlavných charakteristík pracovného oblečenia je jeho funkčnosť. Je vyrobené z odolných materiálov, ktoré chránia pracovníkov pred mechanickým poškodením, vlhkosťou či extrémnymi teplotami. Na pracovných nohaviciach, mikinách, vestách alebo bundách nájdete množstvo praktických vreciek, odolných zipsov a rôznych nastaviteľných prvkov, ktoré ešte viac zvyšujú ich praktickosť.

Moderné pracovné odevy sú vyrobené z vysokokvalitných materiálov

Materiály, ktoré sa používajú na výrobu kvalitných pracovných odevov, sú odolné proti vlhkosti, rýchlo schnú a mnohé majú aj antibakteriálne vlastnosti. Práve vďaka výberu kvalitného materiálu sú pracovné odevy nielen funkčné, ale aj pohodlné a príjemné na nosenie. Využijete ich tak nielen v práci, ale aj pri voľnočasových aktivitách.

Nielen ochrana a bezpečnosť, ale aj pocit pohodlia je pri práci kľúčový

Moderné pracovné oblečenie je navrhnuté tak, aby sa v ňom pracovníci cítili komfortne počas celého dňa, a to aj v náročných podmienkach. Pracovné odevy sú vyrobené z mäkkých a priedušných materiálov, vďaka čomu majú vysoký štandard pohodlia, čo v praxi znamená, že sú ako stvorené aj na voľnočasové aktivity. Pracovné oblečenie mnohých výrobcov (Vellila, Payper) kombinuje kvalitu a odolnosť s komfortom a pohodlím. 

Aj napriek tomu, že pracovné oblečenie je vhodné aj na voľnočasové aktivity, stále zostáva v prvom rade oblečením do pracovného prostredia. Má preto mnoho ochranných a reflexných prvkov a je vyrobené z kvalitného materiálu, ktorý má nielen veľkú odolnosť, ale zároveň chráni aj telo pracovníka pred mechanickým poškodením či extrémnymi podmienkami pracovného prostredia.