Doprava ZADARMO nad 60 EUR pri platbe VOPRED.

Na čo si dať pozor pri výbere zdravotnej obuvi

Pri výbere zdravotnej obuvi by ste mali venovať náležitú pozornosť viacerým faktorom, aby ste vašim chodidlám zabezpečili nielen podporu, ale aj maximálne pohodlie.

Kvalitné materiály zabezpečia nielen pohodlie, ale aj dlhú životnosť zdravotnej obuvi

Jedným z najdôležitejších faktorov pri výbere zdravotnej obuvi je určite materiál. Na leto odporúčame zdravotnú obuv z priedušných materiálov, ktoré umožňujú cirkuláciu vzduchu a zabraňujú tak prehriatiu nôh. Ak máte citlivú pokožku alebo strach z alergickej reakcie, siahnite po modeloch z hypoalergénnych materiálov. Mnohé zdravotné šľapky v našej ponuke (Julex, Exena, Dian) sú vyrobené z technického mikrovlákna, vďaka čomu sú priedušné. Iné zas majú antibakteriálnu úpravu, čo pomáha predchádzať plesňovým a bakteriálnym infekciám.

Kvalitná stielka poskytuje správnu podporu a tlmí nárazy

Ak ste sa rozhodli nosiť zdravotnú obuv hlavne z toho dôvodu, že ste celý deň na nohách, odporúčame ortopedicko-rehabilitačné šľapky, ktoré znižujú tlak na chodidlá a pomáhajú lepšiemu držaniu tela. Niektoré značky, napríklad Sixton, majú špeciálne ergonomicky tvarované stielky prispôsobené na celodenné nosenie.

Podrážka zdravotnej obuvi by mala byť nielen odolná, ale aj protišmyková

Pri výbere zdravotnej obuvi hľadajte označenie SRC. Táto skratka dokazuje, že zdravotná obuv bola testovaná na protišmykové vlastnosti na rôznych povrchoch, ako napríklad oceľová podlaha či keramické dlaždice. Protišmyková podrážka znižuje riziko pošmyknutia a následného zranenia, čo je cieľom nosenia pracovnej obuvi. 

Moderné zdravotné šľapky a sandále kombinujú funkčnosť s estetikou

Nemusíte robiť kompromisy medzi komfortom, pohodlím a dizajnom zdravotnej obuvi. Vyberte si obuv, ktorá nielenže podporí vaše zdravie, ale vyzerá už na prvý pohľad veľmi štýlovo.